Vrijdag 28 oktober 2016

De voorbije dagen, van zaterdag 22 tot donderdag 27 oktober, was abt Jeroen in Rome voor de Commissie van het generalaatshuis van onze orde. Deze commissie houdt zich bezig met de herinrichting en bestemming va het generalaat van onze orde. Dit huis omvat de curia van onze orde (het bestuur met o.m. met de abt-generaal, de procurator, de econoom en de postulator) als het Sint-Norbertuscollege waar studenten van binnen en buiten de orde gehuisvest worden. Gebouwd na de Tweede Wereldoorlog is dit huis dringend aan renovatie toe. Hiervoor dient de commissie een analyse en een plan op te maken.
Van zijn verblijf in Rome maakte abt Jeroen ook gebruik om de algemene audiëntie bij te wonen. Op het einde had hij een korte ontmoeting met paus Franciscus. Aan de foto’s te zien hadden beide prelaten er blijkbaar veel pret in. Bleek dat paus Franciscus uitriep: ‘Aha, nog een andere paus …’.

2016_audientie-100   2016_audientie-101